Wednesday, May 27, 2009

Pišući za centralnu i istočnu Evropu


Bank Austrija, članica Unikredit grupe (UniCredit Group) u saradnji s Austrijskom novinskom agencijom APA, objavlila je medunarodni konkurs za novinarsku nagradu „Pišući za centralnu i istočnu Evropu (CIE)“, koji je otvoren do 31. jula.
Na ovom konkursu mogu da ucestvuju novinari autori tekstova i radio i TV priloga, ali i internet članaka objavljenih u periodu od avgusta prošle godine, do kraja jula ove godine.
U pitanju je novčana nagrada od 5.000 evra, koju ta banka dodeljuje za izuzetan novinarski rad i promoviše novinarstvo, koje se bavi problematikom evropskih integracija i budućnošću Evrope sa posebnim osvrtom na centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu.
Proglašenje pobednika i uručenje nagrade je zakazano za kraj godine u Beču, piše današnji Pregled.

Informacije o prijavnom formularu za nagradu „Pišuci za CIE“ objavljene su na internet stranici a prijave na konkurs mogu da se pošalju na mejl (e-mail) adresu: cee.award@apa.at.

Moj prošlogodišnji tekst za ovaj konkurs objavljen je u knjizi odabranih eseja.
Mada bi bilo zaista lepo da je dobio prvu nagradu.
Ilustracija je naslovna strana knjige 'Hidden Tales from Eastern Europe', možda neko tu nađe inspiraciju. Vredi se pomučiti.


No comments:

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...