Wednesday, February 11, 2009

Prva dama i Vogue

Mišel Obama je naslovnoj strani martovskog izdanja američkog Vogue-a.
Analize se kreću od toga da bi njeno pojavljivanje moglo dati doprinos poboljšanju ekonomske situacije časopisa, jer se očekuje da će ovaj broj biti izuzetno kupovan (ekonomska kriza se odrazila na oglašivače u svetskoj i u domaćoj štampi), do širih fenomenološko-društveno-političkih opservacija, kao ova iz Washington Post:
Vogue is the country's premier mainstream fashion magazine. And when it puts a woman of color on the cover, it says something about how its editors view this administration, fashion industry experts say. Even if you take race off the table, there is an awe over how this new administration can bring energy to the conversation around how beauty can intersect with power. And how power can be beauty. And how a black woman from the South Side of Chicago and with curves can become a symbol of beauty.

Pre Mišel Obame, samo se još Hilari Klinton od prvih dama Amerike našla na naslovnoj strani ovog prestižnog modnog časopisa.

2 comments:

popkitchen said...

Zar nisam lepo rekla? :)

Žena koja ima obline, jesu li oni normalni, Michelle Obama je baš zgodna normalna žena.

Anonymous said...

Jesi, dobro si predvidela!
U poredjenju sa Andjelinom Dz, na primer, svi su curvy. No, takodje je primeceno da je na inauguraciji bila malo okruglija nego ranije, pa otuda i price da je mozda trudna

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...