Monday, June 2, 2008

Media Stuff & Staff

Na odmoru se (poželjno) pauzira sa regularnim aktivnostima, pa i medijima, ali je ipak zapaženo da su grčke televizije opsednute Evrovizijom (pre-tokom-posle takmičenja), a još više svojom predstavnicom Kalomirom. Prema istraživanju objavljenom na jednoj od grčkih televizija, gledanost ove manifestacije bila je u Grčkoj među najvećim u Evropi.
Takodje je primećeno da se tabloidni novinarski izraz (talk show+tračevi) veoma praktikuje i to tako što se emisije ovog tipa nadovezuju jedna na drugu. Na dvenoj bazi.
***
Sajt Netnovinara, online magazina za medijske profesionalce sarajevskog Medija Centra ima novu verziju, a o konceptu i planovima piše Nevena Ršumović, glavna urednica.
***
Alumni News - publikacija Centralnoevropskog univerziteta na kome sam magistrirala, ove godine nije stigla na kućnu adresu. Ne sećam se da sam videla negde objašnjenje za to, ali nije ni bilo potrebno: Na Facebook postoji jedna zvanična i nekoliko nezvaničnih grupa ovog univerziteta, i štampanje i slanje godišnjeg izveštaja u papiru je ne samo skupo već, rekla bih, i prevaziđeno. Upravo o ovom fenomenu piše i Njujork Tajms - College Alumni Magazines Struggle to Compete With Facebook.

No comments:

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...