Wednesday, February 27, 2008

Interaktivnost pet godina kasnije

Stranica kontakt Ministarstva kulture i medija Srbije, 27. februara 2008. izgleda ovako.

Vest pod naslovom "Promovisan web sajt Ministarstva kulture", objavljena u Danasu 5. marta 2003. glasila je ovako:
U okviru zvaničnog programa 31. FEST, sinoć je u foajeu Muzeja jugoslovenske kinoteke, održana neformalna promocija web sajta Ministarstva kulture i javnog informisanja - http://www.min-cul.sr.gov.yu. [u pitanju je stara web adresa]. Prisutni su, individualno prelistavajući stranice sajta , mogli detaljno da se upoznaju sa sadržajem i mogućnostima koje on pruža kao što su poziv na učešce u diskusijama, slanje komentara i pitanja, ažurirano plasiranje informacija o aktivnostima Ministarstva, kao i da neposredno komentarišu sajt i daju sugestije. Ministarstvo kulture i javnog informisnja Republike Srbije, učestvovaće na tribini posvećenoj paketu zakona o medijima danas u 11 casova u okviru Sajma medija koji se održava od 4. do 8. marta na Novosadskom sajmu, kao nosilac Internet diskusije, realizovane upravo na promovisanom web sajtu i direktno
praćene tokom trajanja tribine preko video bima. Predstavnici medija, novinari i zainteresovani za ovu temu pozvani su da učestvuju u diskusiji i pošalju svoje komentare i pitanja preko web sajta Ministarstva kulture na koja ce učesnici ove tribine moći neposredno da odgovore. Odgovori koje će dati učesnici tribine, kao i ostali komentari i reakcije biće postavljeni na sajtu Ministarstva kulture i javnog informisanja.

Prošlo je pet godina. Desilo se puno toga na političkom planu (nova država, nova adresa sajta, između ostalog), i na planu internet razvoja (daleko veći broj korisnika, šira internet mreža i brzina), ali su ideje o interaktivnosti i promociji interneta izgleda potpuno nestale iz sfere interesovanja ovog Ministarstva. Nije li to potpuno čudno?

2 comments:

Unknown said...

Najludje je sto i dalje postoji obavestenje da je latinicna verzija u izradi, a konstantno je na prvoj stranici baner koji prikazuje poruku: "Novo lice sajta Ministarstva kulture je u pripremi, molimo za strpljenje. Hvala na poseti".
To je jedan od razloga zasto su nastali mnogobrojni drugi sajtovi koji se bave njihovim poslom.
Pozdrav!

Larisa Rankovic said...

Pa lepo i piše:
OVA STRANA JE »U IZRADI«

Interpunkcija jasno govori da nije:)

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...