Wednesday, December 19, 2007

Obuzdavanje džungle?

"Pomoćnik ministra kulture Dragan Janjić izjavio je juče da će jedan od narednih koraka resornog ministarstva, kada je reč o medijima, biti formiranje Saveta za štampu. Savet će biti sastavljen od predstavnika medijskih udruženja, medijske industrije i predstavnika javnosti, odnosno nevladinog sektora, rekao je Janjić na seminaru "Etički standardi i samoregulacija medija" koji je organizovala kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, kao zajednički projekat sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju. (...) On je ukazao da je "nemoguće probleme sa kojima se suočavaju mediji u Srbiji rešiti samo regulativom", pa je potreba za stvaranjem Saveta velika. Govoreći o medijima u Srbiji, Janjić je rekao da "ne možemo biti zadovoljni stepenom razvijenosti samoregulacije", dodavši da bi na tome trebalo mnogo više raditi nego do sada." (Pregled, 19. december)

Recimo da neko hoće da ovom Ministarstvu pošalje informaciju, preporuku ili pitanje u vezi ovoga, ili nečeg drugog iz njegove nadležnosti. Teško. Sajt Ministarstva ne nudi ni jednu e-mail adresu preko koje se može kontaktirati. O nekim naprednijim i interaktivnijim načinima komuniciranja da i ne govorimo.

update:
Nekoliko meseci kasnije, Ministarstvo je ipak dobilo novi sajt

No comments:

Metodologija fact-checking sajtova

Jedan tekst od pre pet godina, i dalje može biti koristan, mada su se stvari svakako izmenile u međuvremenu.  FACT-CHECKING SAJTOVI -...